Friday, 4 October 2013

Matahari bangun dari langit Pantai Seri Tujuh.....

Alhamdulillah masih dikurniakan nyawa dan diberi kesempatan untuk terus bernafas pada saat jari menari laju di papan kekunci lappy ni...*ayat mcm A. Samad Said da....

da lama x hapdek blog ni sbb sibuk tlajok org ckp dengan urusan dunia utk semester terakhir ni...sementara ada masa free ni bleh la nk coretkan skejap utk tatapan sume...

" kringgg.....jam loceng menunjukkan pkul 5.15 pagi....laju aku bangkit dengan melemparkan selimut dengan kelajuan sonic terus aku menerpa ke dalam bilik air yang hanya 3 langkah lebih je dari katil aku ni....(almaklum lah rumah sewa jeww kiteeewwww.....)

bergegas siap2 terus start moto dan x lupa bawak Cik kamera tersayang....memecut laju ke pantai seri tujuh yang berlokasi di tumpat kelantan...kalu dari umah sewa ambe ni dalam 40 minit jugak la....sempat la solat di masjid yang berdekatan.... lepas solat subuh terus pacak tripod sambil tunggu sang matahari bangun tido....

alhamdulillah....diberi kemudahan dan kesempatan oleh Allah utk menyaksikan kebesaranNya...1st time aku tgk sunrise yang lawa xdpt nk digmbarkan dengan kata-kata....SUBHANALLAH....memang Allah maha Kuasa....

xtau nk elaborate lagi kecantikan die tuh,..sy tampal la skeping dua sebagai hidangan mata utk sume.....just enjoy da scenery okeh...hohoho.... salam


kebetulan plak ada bot nelayan yang landing cantik punyer kat situ...pe lagi...snap3x....


gmbr atas ni plak org mat saleh ckp 'golden hour' mungkin sebab kekuningan matahari yang overpower sbb tu la diorg bgi nama camtu....ikut la ko labu....


hak ni plak nelayan kuar cari rezki...ingt senang ke nk cari ikan..kena bangun awal, masuk lam air pagi2...tp kita? senang2 je nk ikan murah....haishh....


stakat ni saja utk kali ni....insyaAllah..lps ni byk lgi yang akan mnyusul....tq..salam