Wednesday, 3 August 2011

sahur...sahur...

aduyai........sahur pom nk ke jadi citer lak ni..hehe.....gini la. alkisahnyer......mlm td lepas trawih cam bese la kan...lepak2 lu ngan osmate...sambil buat puppet tuk task kami kat tmpt bljr tuh.....lebih kurang kul 1130 mlm mula aku menggiatkan diri di dapur....TONG TENG TONG TENG.....bunyi priuk nasik dibasuh bserta ngan padi yang diusahakan oleh petani...hahahhahaha....cam sial lah....dalam kpala otak ni da seet pkiran da nk msak TELUR MSK MERAH tuk sahur pagi esok......best...best...


aku pom pegilah naik tido lu skejap amik mood nk bgkit balik kul 4 pgi ni....stelah IPHONE 4 kesayangan dikuncikan alarmnyer....aku pom tido la.....fuhhh...
"weh bgun weh"!!!!aku trsentak la ngan kejutan oleh osmate ku yg paling tua krepok ( nije....mtk maaf lu skli..haha) ...."pe kes bro????" sempat lagi aku kuar slang KL aku nih,,hahaha..."kul 5.15 doh boh"...lbih kurang tu ar ayt nije yg mrenjat sanubari aku...pe lagi...lompt atas tilam berirama dulu pastu trun bwh nk sahur...ahhahah....xsempat la aku nk carry on plan aku tuh...tpksa la aku sahur mkn kurma ngan telur rebus je...ahhahah...aduyai......

time2 ptg ni bru trasa effect xsahur tuh.....mula la pikir nk mkn besar ptg ni almaklum lah aku nk blik kg aku ( ganu) besok tuk berbuka ngan famili la plak..hehehe...

tapi papepom POSE AKU TETAP TERUSKAN demi agama tercinta....cewahhh...hahahhaa.....mlm ni xkire la...aku nk baham JUS PISANG ngan CHAR KUEW TEAW.....terbaik woookk....



da la tuh....mkin ckp mkn lapar nih...fuh..ahhahaha...kr ...slamat berbuka sume...

p/s: len kali sediakan mnara jam terus lam bilik yer...baru senang bgun sahur..hahhaha..:P

Tuesday, 2 August 2011

cobaan ramadhan...

alhamdulillah....dapat jugak aku jalani bln pose thun ni....ari ni da msuk 2ramadhan da....cpt je masa blalu aku ase...heheh....tggal lagi 28 ari je lagi nk smbut beday aku...1 syawal..hehehhe..(name aku je syawal...beday aku lain kot..hahaha),,...byk tol la cubaan bulan ni...almaklumlah bulan mulia....kelas arini start kul 745 smpai la 2.45,,,perghhh...cam posting da aku ni...hahah..tp nk wak camne...da aku pilih bidang ni...heheheh.....

nk jadi crite lagi...esement da bertimbun da mai ni,,,,xder lgsung trffic lite nk stop kdatangan die suh....mluncur laju je dalam beg aku ni..hhahahha..berpuitis la plak ayt aku kan? besela der...CIKGU kot!!!!..hahahahha....msti kome sume ckp sempat lgi kan aku update blog ni? heheheh.....ni aku bru je abis kelas n lepak2 bosan trus aku bukak blog ni smntara osmate aku ni tidur mennti waktu bbuke...haha...cam dak2 la plak diorg nih....kamon la osmate....jgn wak LEMBEK la..hahhahah....kr..nk pi print task lak ni...aku da ckp td kan...SIBOKKK....hahahha.....sblum tuh nk ucap la skali lagi tuk arini....SELAMAT BRPUASA N BERBUKER K.....salam...


hah...lupe lak....ni aku nk bg cubaan skit kat korg sempena bln pose ni..lyn mknn bwh ni....jgn leleh air da la...hahahhahaha........nti pi bazaar beli sume deh...






p/s: brbuka tuh igt la dunia skit....trawih plak jgn nk ponteng la....zasssss