Sunday, 4 March 2012

M A T I.......

assalamualaikum kawang-kawang sume....entry ni ambe update fully GANU ye memandangkan ambe ni anok ganu...tp phm sume kan.....=)

kali ni ambe nk cakap pasal mati..M...A...T...I....



maka terputuslah hubungan dgn dunia.....




mujur la ambe(sy) masih diberi kesedaran utk memperingati tentang mati ni...alhamdulillah...semakin kite ingt pasal mati, smakin kite takut,,,doh bkpe nok takut mati kan? ader sesetengoh org kabo gitu...bohhh jgn cakak besor..meh nok tnyer skit..kalu ase buleh lepas sklan ni..buleh la deme2 sekalian xyoh bimbang n dun wori la mat leh kate pasal mati ni....

1. redi doh ke kite nk mati?
2. cukup doh ke bekalan kite nk bwk ke sane?
3. kompem ke kite masuk syurga?
4.kompem ke kite lepas dari azab Allah swt?



dari tanah kita brasal....ke tanah kita berakhir....


siyes ambe ngaku yg ambe memang xbersedia lagi nok mati....rase sikit sgt amalan yng ambe buat...*tu belum tentu diterime olehNya.....mitok2 la mase mati nanti ambe dlm keadaan yang elok...bukanlah mati dalam keadaan melakukan maksiat....ameen...sbb ajl maut ni xkenal mase...xdop org mari oyak ke kite..''weh mg mati kul 12 kekgi'' ade ke? sebagaimana yg kita tahu...ajal xkan awal dan lewat wlapun SESAAT!!...bersedie la.....

''Ya Allah..matikan aku dalam husnul khotimah, jgnlah KAU matikan aku dalam su'ul khotimah.... KAU tempatkanlah juge Ya Allah kedua ibubapaku di tempat yg terpuji di kalangan org yang soleh solehah''...amen...

kr stkt ni dulu....jam kul 12.50 am doh...esok ader kuliah...tu pun kalu masih dipanjangkan umur....

salam

Saturday, 3 March 2012

TERKESAN................=(

assalamualaikum hadirin hadirat sekalian...hari ini sy ini mengapdep blog saye...tajuknyer adalah TERKESAN.....fuhh.....mcm msuk ptndingan bercerite plok..ahahhaha....saje nk wak hepening skit pagi2 ni almaklumlah doh bgun awal siap2 nk pegi kelas utk tklimat kerja kursus...last2 lect kol " syawal....tklimat tunda sbb ade phimpunan rsmi pagi ni...so sy nk kamu semua pegi phimpunan la ye..".."ok puan"...tuuuttttt.....dengan sepantas larian Ong Pei si (plari pecut IPG aku), aku pom amik beg pahtu masuk la kete mmber skls aku ni...acap(bulat budop ni) hahahha...sori cap..gura2.....lalu pergi brekpeh mcm jr aku oyak *emi chica....byk plok rujukan aku...kalu buat esemnt mesti full mark nih..hahahhaha....

cukup2...jauh doh ni kemelencongan berlaku.....back to da topic yg aku nk share ngan sume ni......baru2 ni ade la terbace satu quotes ni @ kata-kata hikmah....mcm ni la labih kurang ayat die..." seorang ibu boleh menjaga 10 orang ank ttp sepuluh org anak belum tentu dapat menjaga seorang ibu''...astarfirullahhalazim....terkejut + terkesima + mari mikir org ganu kate....

napok btape teruknyer duk mikir......haishhh

betul gok ayat atas tu...try kite cek balik diri kite ni....time ni bleh la ckp ''sy akan jage mok sapa bile2'' n byk lagi ayat manis hok manis dari choki2 gi......tp bile sapa mase nnti ade la wak2 dok ingat ke mok...nok2 lps nikoh kekgi....*ckp ganu skit...nk maroh nyer pasal.....

aku harap aku xtermasuk dalam golongan TANGGANG la.....mitok jauh la benda2 gini....fuh...mmg aku n sstgah lagi budok2 laki mmg payoh nk ckp ''mok, kite syg mok''..ni kisoh benor aku kabo nih....xtau la sbb pe pyh ngat nk luahkan perkataan gitu....tp x bermakne aku xsyg kat mok@mama@umi@mummy@mumia...opssss saloh2....tlebih suda...hehe...bagi aku ''syg'' tu lebih bermakna jika diluahkan melalui perbuatan..bukan dari lisan saje....rmai org ckp syg kat ibu bapa die...tp syg tu skadar dari mulut je...dpn2 perangai mcm hareeeeeeeeemmmmm sek2 kedoh ckp....

mitok tlg la kpd yg diluar sana n mmber2....sygilah ibubpa kita SELAGI KITA MASIH BERPELUANG utk mnyayangi mereka....

''Ya Tuhanku, kasihanilah kedua ibu bapaku sebagaimana mereka mengasihani aku sewaktu kecil''


nk upload gmbr mak xleh la plok..hardisk tinggal kat ganu...haisshhhhh.......kr..cau lu nk wak presentation plok..salam

p/s: gura2 jugop..hok mane serius tu kene amik perhatian la ye.....=)

Long TIme No see ..=)

elow sume....hahahhaa....lame sgt da x hapdep blog ni....terlalu sibuk la ngan pengajianku tuk mnjadi bakal guru yang cemerlang dalam mendidik ANAK BANGSA!!!! perghhhh ayt mcm sek2 pidato kebangsaan je...hahahhaha.....

post ni xdok pape nk ckp pom..jz wanna to say dat kawe akan mengaktifkan balik kegiatan berblog2 ni....sejak COOLBLOG kuar nih...napok dok perkaitan die tuh?hahahha....stkat ni dlu la...adios....:P