Sunday, 31 July 2011

P.U.A.S.A

fuhhh...pejam celik 2x da msuk bln pose da kiter kan....skejap ngat rase mase melintas ke blalu ke...mne satu la yg korg rasa ADIL untuk diletakkan pada tempatnya..hahahha....besa lah time2 pose nih mestilah kome2 sume psang niat n azam baru kan? almaklumlah baru start pose arini@ 1 rmdhan la.....ni pom aku tulis entry ni pas sahur ngan osmate2 aku dengan mnjamukan sardin marina yang terbaik dari ladang dan telur yang baru ditelurkan oleh ayamnya...hahahha (mlalut pe la aku pagi ari ni) cume aku nk ckp kat sni je...

"aku nk mitak maaf la kat sume member2 yg kacik(rapat la org ganu ckp) @ dok kacik....mne la tau kan ader terkasar bahasa ke perbuatan ke...mne2 la yg xpuaskan ati kome2 sume...aku hanya insan besa,,,,hahahhaa"


kpd yg xsempat sahur tu....jgn la wak alasan tuk xpose lak...ader la nti ckp perut msuk angin la pe la....meh cni aku nk pamkan korg biaq penuh angin tuh...xpom kate sepah rjalawak..mkn kipas angin...hahhaha....kr...sambung rido jap...aku bru tido 2 jam duk baring atas katil xleh tido....neves nk pose kot....hahahha.....kr...salam....


p/s: pose tuh biar niat betul ye......heheh....zasssss

Sunday, 24 July 2011

CAMPING...~

adui....besok aku da nk pi kemping@camping la mat leh ckp dekat etnobotani lam area2 gua musang la....tp mls gler la nk pi join program ni der....byk plak mslah timbul pas satu2....mmg la aku suker giler lau bab2 jln ni...at least leh la skip kuliah...wakakakakakak.....tp bukan tu niat aku...aku mmg mai cni nk bljar tp..PELUANG da depan mata....aku bantai je la...hahahhahaha......jap2...korg sume tau ke camne taman etnobotani tuh...???ni tgk tempat die....cam perghhhhhhhhhh gak la...



tp aku xtau la betul ke xni...aku google je image ni..hahahhaha....ye la kot...xkanlah google tipu lak...xbek...nk msuk bln rmadhan da ni..hahaha......kalu kome sume nk tau..aku lum pernah lagi la smpai kat sni...lalu2 tuh da blmbak kali la....tp bkpe (knpe la org ganu habaq) la aku mls pi camping ni r?
xlen x bukan sebab KAKI aku lum baik@ sembuh lagi la sal injured aritu cam aku citer lam 1st entry aku tuh...pi bace dlu yang lom bace..hahahhaha....ANKLE ni lambat la nk sial(sembuh org klntn ckp) byk gak bhsa aku ni...hahaha..almaklumla duk kat negeri org.....da la kaki lum baik spenuhnyer...dia mai lak reason kedua......HUJAN!!!!....kha..yg ni la aku paling lemah law pi camping ni....tau2 je la kat tgh2 utan tuh kalu da hujan maka mymbut HARI RAYA  awal la penduduk2 kg PACAT sume..hahahha........uih,.....men ngan pacat ni sekor dua bleh la...tp time mai bawak armada tentera die....aku angkat BENDERA PUTIH awal la der...hahahhaha........da la camping ni SMINGGU kot.......sempat la aku donate darah kat ospital pacat tuh lam bape galen ye...hahaha

tapi NK ke TAK NAK kena la aku packing jugak barang2 aku ni.....msuk lam jam kredit kot event ni....xpi jawabnyer mgulang la aku satu sem..hahaha....xmaw aku....biarla berhujan skit...hehehe....da lame gak aku xmen hujan ni...hehehe.....k la bro n sis sume....jupe lagi lam next entry..heheh....adiossss

p/s: nati aku bawak balik pacat sekor sorang tuk sume yer.....antik sourvinier kot...ahahah

Saturday, 16 July 2011

KERACUNAN???

fuhhh......ELAUN da msuk ke??? perghh mmg terbaek la kalu da msuk time2 hujung bulan ni kan..hahaha...doh tggu pe lagi..mlm tu jugak aku ngan dak2 rumah aku pi kuar soping la + makan2 besaq skit almaklum la elaun da lame sangat tggu elaun masuk kan.,..LEPAS GERAM skit org ckp..hahhaa.....pas soping kat mall yang tersohor kat area tempat aku study ni...kitorg pi mlantak CHICKEN CHOP BALCKPEPPER la der kat restorant 4 bintang stgah...hahaha....name pom market syialll hahtuihhhh.....hahahaha,,....






adui....se'eh perut(sakit perut la org tgganu ckp) pas tibai meal tu der....xlarat da nk abiskan....+ plak jus honeydew....lagi la...hahahhaha....kitorg pom blik la ke kediaman kesayangan ni dalam kul 12 mlm kot....pergh....lepas da geram kat elaun tuh....


tp org2 tua ckp..."there is sunshine behind rain"...org tua mane ntah yang ckp kan...hahaha...mksundnyer ader hikmah la disebalik sesuatu kan...nak dibuatkan criter....mlm tuh aku xleh tido dowh....dlm kul 3 pgi camtu la...rasa cam ader RIKISHI lam perut ( bgi yg xtau "rikishi" tuh ahli gusti yang gemuk yang pkai spender berompol2 tuh) nk kenal ke? hah amik ko gmbr die nih..ahhaha








 hahahah.....xleh tido terus,,,,pusing kanan rasa lak sbelah kiri, pusing kiri rasa kanan....adui....nasib bek la blik aku ni cam farmasi da...amik je minyak panas AFIAT( beli la ubat ni...mujarab ooo...hahaha) bkn nk promot la..hahahha....smbung balik...amik ubat tuh taruk skit kat perut...than la lam sejam kot...pastu datang balik da rikishi yg lebih besar..hahaha...aduyai....xtahan da...aku pom lari 4x100m pegi pecut kat bank yang berhampiran dan melabur la dalam brape K ntah...hahahha....pastu bru la leh tido blik.....


esokkannyer lak....(pnjg lak entri aku sal ni kan,..hahaha) pas bgun subuh tuh...aku pi la mandi2 + bsugi....nk jadikan drama lebih mnarik cam nora eleena yang osmate aku duk giler layan( pehe+pali)...muntah la plak.....adui...mmg xbest lgsung la feel time muntah tuh..hahaha....gler la...pas muntah2 aku pom back to sleep la....bgun je..badan da longlai cam syialll lah....ahhaha....demam la plak....aku pom pe lagi...skip la kelas pagi tuh...amik mc la....






aku ingt aku sorg je yang camtu...time aku trun (umah 2 tgkat kot) aku tgk la osmate aku....mgalami simtom2 yang same cam aku..ahhahah....padan muker....hahaha....ader gak geng yang mc skali ngan aku...xder la aku sorg2 kat umah..ahhahaha....
skrg ni baru lah ok skit...leh la aku share2 ngan korg sume sal ni kan...hahaha....stkat tu saje la mggu ni.....len kali la plak yer.....babai...


p/s: jaga elaun baik2 + ati2 ngan chicken cop...hahahha ^^

Monday, 4 July 2011

C.I.N.T.A.....

cinta....aku yakin bhawa sume org sibuk mmikirkannya dan ad sstengahnya pula sedang hanyut dibuai rasa cinta itu..i luv u syg...i miss u daling...word ni mmg da puas korg hamparkan sma ada lisan @ msg la klu zaman skrg...cmne ek rasa cintu tu leh dtg? xkan la dia mai sbb korg suh dtg kan? ak pom xphm mane pasal cinta manusia ni...rumit...n xkurang juga rmai yang rebah sbb cinta ni....






awal2 mmg la cinta ni manis, indah, sweet, n lain2 lagi...smpai aku rse biler tgk mmber aku yang sdg hangat bercinta da xleh brenggang ngan hp diorg..anytime asyik dgr je tikk...tik...(new message)..tu citer time mlm la...time siang lak cam belangkas la duk brkepit la...date la..n mcm2 lagi la....kompem ke cinta korg tu akan kekal slamenyer? aku bknlah nk kondem sape2 yg bcinta....its depend on cara korg la...jgnlah smpai kita korbankan agama kita tuk jayakan cinta tu kan....


cinta manusia...berbaloi ke???? apa yg aku tgk skrg...melambak hasil dari cinta korg tuh...korg pndai la menyemai benih2 cinta shingga mlakukan somthing yg haram..terKUTUK!!!...zina,...Ya Allah...mgapa jadi mcm ni??..."i rela tggungjawab kalu u pregnant" tu la bait2 ayt bf korg kalu da sanggap sgt...tp bila nafsu da kawal diri korg sume...anyting can hapen rite?( typo)..then bla da lhirkan seorg INSAN yang dinama bayi...korg buang....




pe salah bayi ni korg buang? bknkah telah dinyatakan oleh Allah s.w.t bahawa bayi itu adalah amanah Allah kepada kamu sekalian...tidak ada sekelumit belaskah kepada ank ini ketika kamu mlontarkannya? ape salah die? bknkah ini tanda cinta yg telah kamu agung2 dulu?


insaflah...carilah cinta yang hakiki....iaitu CINTA ILLAHI!!!!..cinta yang menjanjikan hbuan yang besar kpd kamu sekalian...cinta yang semesti akan berbalas...xder la ayt cam " bertepuk sbelah tgn".....cintailah Allah...kelak kamu sume akn memperoleh kebahagiaan....aku pom still mncari cinta ini....bukan mudah...jgnlah cpt sgt mgalah....ingtlah bahawa .Mujahadah itu pahit,kerana syurga Allah itu manis...~.....




p/s: muhasabah diri..kenali diri....carilah cinta yang hakiki iaitu cinta ILLAHI....smoga kita sama2 mnemuinya...amin..