Monday, 4 July 2011

C.I.N.T.A.....

cinta....aku yakin bhawa sume org sibuk mmikirkannya dan ad sstengahnya pula sedang hanyut dibuai rasa cinta itu..i luv u syg...i miss u daling...word ni mmg da puas korg hamparkan sma ada lisan @ msg la klu zaman skrg...cmne ek rasa cintu tu leh dtg? xkan la dia mai sbb korg suh dtg kan? ak pom xphm mane pasal cinta manusia ni...rumit...n xkurang juga rmai yang rebah sbb cinta ni....






awal2 mmg la cinta ni manis, indah, sweet, n lain2 lagi...smpai aku rse biler tgk mmber aku yang sdg hangat bercinta da xleh brenggang ngan hp diorg..anytime asyik dgr je tikk...tik...(new message)..tu citer time mlm la...time siang lak cam belangkas la duk brkepit la...date la..n mcm2 lagi la....kompem ke cinta korg tu akan kekal slamenyer? aku bknlah nk kondem sape2 yg bcinta....its depend on cara korg la...jgnlah smpai kita korbankan agama kita tuk jayakan cinta tu kan....


cinta manusia...berbaloi ke???? apa yg aku tgk skrg...melambak hasil dari cinta korg tuh...korg pndai la menyemai benih2 cinta shingga mlakukan somthing yg haram..terKUTUK!!!...zina,...Ya Allah...mgapa jadi mcm ni??..."i rela tggungjawab kalu u pregnant" tu la bait2 ayt bf korg kalu da sanggap sgt...tp bila nafsu da kawal diri korg sume...anyting can hapen rite?( typo)..then bla da lhirkan seorg INSAN yang dinama bayi...korg buang....




pe salah bayi ni korg buang? bknkah telah dinyatakan oleh Allah s.w.t bahawa bayi itu adalah amanah Allah kepada kamu sekalian...tidak ada sekelumit belaskah kepada ank ini ketika kamu mlontarkannya? ape salah die? bknkah ini tanda cinta yg telah kamu agung2 dulu?


insaflah...carilah cinta yang hakiki....iaitu CINTA ILLAHI!!!!..cinta yang menjanjikan hbuan yang besar kpd kamu sekalian...cinta yang semesti akan berbalas...xder la ayt cam " bertepuk sbelah tgn".....cintailah Allah...kelak kamu sume akn memperoleh kebahagiaan....aku pom still mncari cinta ini....bukan mudah...jgnlah cpt sgt mgalah....ingtlah bahawa .Mujahadah itu pahit,kerana syurga Allah itu manis...~.....




p/s: muhasabah diri..kenali diri....carilah cinta yang hakiki iaitu cinta ILLAHI....smoga kita sama2 mnemuinya...amin..

No comments:

Post a Comment